Varmrøget laksemousse & aspargessalat

4 personer:

2 stk. varmrøgede laks á 125 g

40 g forårsløg skåret i små tern

Lidt paprika, salt & peber

150 g DDV yoghurt 10%

15 g mayonnaise let

Kapers og lidt væde

Lidt citronsaft

1 bundt grønne asparges

50 g radiser

Citronolie

Frisésalat eller krølsalat

Pluk laksekødet fra hinanden og læg det i en lille skål. Tilsæt de finthakket løg, kapers, yoghurt, citronsaft, mayonnaise, paprika, salt og peber og vendt det godt sammen. Stil det koldt indtil det skal anrettes.

Bræk den nederste del af de grønne asparges og kog dem i ca. 2-3 minutter. Afkøl dem derefter i koldt vand.

Skræl asparges og radiser i lange tynde strimler med en kartoffelskræller og vend dem i citronolie sammen med salaten.

Ved serveringen formes laksemoussen som æg og anrettes med aspargessalaten.

Serveres med grovflyte.