Kalv i laurbærsauce

 4 personer:

1 kg kalvebov eller kalvecylotte i store tern

8 laurbær

1,5 l bouillon

lidt hele sorte peberkort (5-6 stk.)

40 g smør

30 g mel

1 dl fløde eller creme fine 7 %

2 spsk. kaperssaft

½ dl kapers

Ris

 

Læg kødet i en gryde, dæk det med koldt vand og bring det i kog. Hæld straks vandet fra og skyl kødet. Tilsæt bouillon og laurbær og lad det simre i 45 minutter, eller til kødet er mørt.

Tag kødet op og si væden.

Smelt smørret og rør melet i. Tilsæt ½ liter af væden og kog i 10 minutter. Tilsæt fløde eller creme fine, kapers og kaperssaft. Kog saucen igennem, smag den til og tilsæt det kogte kød.

Server med kogte ris.

NB! du kan vælge at jævne væden med creme fine 7% og lidt maizena saucejævner i stedet for fløde og mel.

Velbekomme og god fornøjelse Smiler