Spanske kyllingespyd

Denne marinering af kødet er utrolig pikant og egner sig fint som gæstemad. Opskriften stammer fra Samvirke.

2 personer

½ kg kyllingefilet eller hvis du bruger kyllingebryst skæres de i 3 strimler på langs

Marinade:

1 fed knust hvidløg

½ tsk. fennikelfrø

1 tsk. tørret timian

2 tsk. paprika

½ dl olivenolie

Salt, peber

4 skiver serranoskinke (eller god bacon)

Spyd – hvis du bruger træspyd skal de lægges i vand ½ time inden brug

Skær kyllingefileterne/bryststykkerne igennem på langs.

Rør knust hvidløg, fennikelfrø, timian, paprika og olivenolie sammen og krydr med salt og peber.

Kom marinaden i en plasticpose og vend kyllingestykkerne i marinaden, og lad dem trække mindst 1 time i køleskab.

Halver skinken på langs og sno den om kyllingestykkerne.

Sæt kyllingestykkerne i forlængelse af hinanden, eller ét stykke på hvert spyd og gril ca. 4 minn på hver side. Kødet skal være ”blankt” indvendigt ikke tørt.

Jeg serverede spyddene sammen med en sommer kartoffelsalat, men en Gazpacho salat gør den mere spansk.

Gazpacho salat

1 gul og 1 rød peberfrugt

3-4 tomater

1 agurk

1 salatløg

1 fed hvidløg

Salt, peber

1 spsk. sherry vineddike

Skær grønsagerne i små tern og bland med knust hvidløg, salt, peber og vineddike.