Avocadomousse med rejer

Flot og nem forret til 4 personer:

2½ blad husblas

3 modne avocadoer

1 fed hvidløg

2-3 spsk. citronsaft

2 dl ylette 1,5 %

1½ pasteuriseret æggehvide

1 knivspids salt

Peber

Lidt ISIS Perfect Sød (sukkererstatning) eller flydende honning

200 g rejer

½ rød chili eller efter behag

1 forårsløg

½ mangofrugt

2-3 tsk. citronsaft/lime

4 skiver ristet fuldkornshvedebrød

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.

Halver avocadoerne, fjern stenene og skrab kødet ud af skallerne. Pil hvidløgsfeddet og hak det groft. Blend avocadoerne med citronsaft, hvidløg og ylette til en fin puré. Pisk æggehviderne stive med salt. Hæld vandet fra husblassen og smelt den i vandbad. Vend lidt avocadopuré hurtigt i husblassen og vend blandingen i resten af avocadopuréen. Vend æggehviderne i avocadopuréen. Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt sød – måske lidt sød chilisauce.

Fordel moussen i fire glas og stil dem på køl i mindst 2 timer.

Flæk chilien, fjern kernerne og skær den i små skiver. Skær skindet af mangoen og skær frugtkødet i små tern. Bland rejer, chili, forårsløg og mango, smag til med citronsaft, salt og lidt sød.

Fordel rejerne på toppen af avocadomoussen og server den med brød til.

UHMMM velbekomme.