Græskarsuppe

 2 personer.

350 g Hokkaido græskarkød uden kerner – lad bare skrællen være på

1 løg

1 fed hvidløg

1 rød chili

1 spsk. frisk revet ingefær

Citronsaft eller citrongræs

Saften fra 1 appelsin

8 dl grøntsagsbouillon ”Knorr Du chef”

Salt og peber

Tilbehør:

Creme fraiche eller DDV yougurt

Groft brød

Trøffelolie, appelsinolie eller anden god olie

Skær græskarkødet i tern. Pil og hak løgene.

 Varm lidt olie i en gryde og svits løgene. Tilsæt græskar, løg, hvidløg, citronsaft, ingefær og chili. Hæld bouillon på og lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter til græskarkødet er mørt.

Tag gryden af varmen og blend til en ensartet suppe. Sæt gryden tilbage på varmen og kom appelsinsaften i. Smag til med salt og frisk peber.

Drys svitset bacon på suppen og server med en klat creme fraiche. Rund af med lidt god olie f.eks. trøffelolie,  olivenolie eller appelsinolie.

Uhmmm – velbekomme.