Saltimbocca med pasta

Skøn italiensk ret

Saltimbocca

Min unge slagter havde godt nok hørt om retten, men havde aldrig selv lavet den, derfor så jeg ikke han skar nogle alt for små stykker kalveinderlår. Jeg fik dog lagt dem oven på hinanden i stedet for, men stykkerne skal være på størrelse med en wienersnitzel, så den kan bukkes omkring fyldet.

2 personer:

400 g meget tynde skiver kalveinderlår

1 pakke parmaskinke

Store friske salvieblade

Salt & peber

Tørret basilikum

Olie/smør til stegning

400 g cherrytomater

3 dl bouillon

1,5 spsk. mørk balsamicoeddike

Salt /peber og evt. lidt sød

Evt. revet parmesanost

Læg kalvekødet ud på et skærebræt og bank det let, så det bliver helt fladt.

Læg 1 skive Parmaskinke på hvert stykke sammen med 2-3 salvieblade. Fold hvert kødstykke sammen til en flad pakke. Krydr pakkerne med salt/ peber og tørret basilikum, og steg dem i olie.

Endelig ikke for længe.

Halver de friske cherrytomater og kom dem i en alubakke/ildfast fad og krydr med salt/ peber/olie og lidt flydende honning. Steg dem i ovnen ved 200 grader til de er let brune og faldet sammen, ca. 15-20 minutter.

Kog bouillon og balsamicoeddike med salt/peber og lidt sød – kog lidt ind, og hæld det ud over tomaterne og hold det hele varmt.

Server kødet med frisk kogt pasta, tomaterne og saucen og drys med basilikum.

Revet parmesanost ud over det hele sætter lige prikken over i ét, men kan udelades.