Landpaté, fransk, grov

Der findes en masse opskrifter på fransk landpaté, men denne har jeg fundet i en gammel kogebog, og den minder mig lidt om når jeg laver sylte ved juletid. Den smager fantastisk godt.

6 personer.

500 g stribet kogeflæsk

500 g magert kalvebryst

250 g kalvelever

75 g fersk spæk eller bacon

1 dl tør hvidvin

3 spsk. cognac

2-3 fed hvidløg

1 spsk. friskhakkede merian

eller 1 tsk. tørret

Salt og peber

Til formen:

100 g fersk spæk eller bacon

Skær kogeflæsk, kalvebryst, -lever og spæk/bacon i små terninger og bland dem i en skål.

Rør hvidvin og cognac i kødblandingen sammen med de knuste eller finthakkede hvidløgsfed, merian, salt og peber. Lad kødet trække køligt ca. 3 timer.

Sæt ovnen på 180 grader.

Beklæd en postejform på 2 liter, med tynde skiver spæk/bacon, der hænger godt ud over formens sider. Kom kødet i formen, pres det sammen og fold spækskiverne ind over.

Dæk formen med alufolie og bag pateen ca. 1½ time ved 180 grader.

Tag pateen ud og lad den afkøle under let pres. Fjern spækket og skær den i skiver ved servering.  Har

du brugt bacon, kan du lade det være omkring pateen.

Server Baguette eller Flutes til. Grøn salat, oliven, Cornichons, Agurker, eller stegte champignon.

Rigtig god fornøjelse - UHMMM