Lagkagebunde og creme

Denne opskrift har jeg fået af min svigerdatter, og jeg tør godt indrømme, at hun laver de bedste lagkager man overhovedet kan få. Tykke bunde der er så luftige og lette, så vi hver gang henrykkes, og nyder hver éneste mundfuld.


Lagkagebunde

Denne opskrift er dobbelt, dvs. der er nok til to bunde.

4 æg

200 g sukker

50 g kartoffelmel

80 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

Æggehviderne piskes meget stive, derefter piskes blommerne i én for én.

Dernæst piskes sukkeret i.

Kartoffelmel, hvedemel og bagepulver blandes og sigtes i æggeblandingen, der vendes i dejen med en dejskraber til dejen er ensartet.

Så sættes lagkagebundene i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 14 minutter.

 

Kagecreme

2 æggeblommer

2½ spsk. sukker

2 top tsk. Maizena majsstivelse

2½ dl mælk eller fløde 13 %

Lidt vaniliesukker

Alle ingredienserne blandes i en gryde. Når det koger skal det koge nogle minutter ved konstant omrøring.

Gryden tages af og afkøles, det bedste resultat opnås hvis der jævnligt røres i cremen mens den afkøler.

Vil man have en meget luftig og lind creme, kan der når den er kold piskes ren piskefløde i cremen, indtil den ønskede konsistens.