Flot råkost

Råkostsalater

Her er 10 råkostvariationer fra Slanke Doktoren, som selvfølgelig kan udskiftes med de grønsager, som man bedst kan lide.

De fleste af opskrifterne kan laves til flere dage – det gør det lidt lettere.

Brug flydende sød i stedet for sukker.

1.

Gulerod (revet)

Hvidkål (revet)

Appelsin eller ananas (i tern)

Dressing: citronsaft, vand, sukker eller ananassaft

2.

Gulerod (revet)

Selleri (revet)

Æble (revet)

Dressing: citronsaft, vand, sukker

3.

Grønkål (frisk, grofthakket)

Gulerod (revet)

Æble (tern)

Dressing: citronsaft, vand, sukker

4.

Rødkål (revet)

Selleri (revet)

Æble (revet)

Dressing: sød saft

5.

Rødbeder (revet)

Æble (revet)

Peberrod (høvlet)

 

 

 

 

6.

Hvidkål (revet)

Tomat (i både)

Dressing: eddike, vand, revet løg, peber, salt og sukker

7.

Blomkål (hakket)

Ærter (optøede)

Persille (hakket)

Dressing: eddike, vand, sukker, salt, peber

8.

Ærter (optøede)

Tomater (i både)

Agurk (i tern)

Blomkål (delt i buketter)

Dressing: magert surmælksprodukt f.eks. DDV-yougurd, salt, peber, sukker, krydderurter

9.

Blomkål (revet eller hakket)

Tomat (i både)

Purløg

Dressing: eddike, vand, sukker, salt,  peber

10.

Rødbeder (revet)

Gulerod (revet)

Dressing: citronsaft, vand, sukker

2 personer.

175 g groft eller fint revet gulerod

80 g groft eller fint revet æble

60 g appelsin, pillet og skåret i tern

125 g grøn agurk i små tern

125 g blegselleri i tynde skiver

15 g nødder

2 spsk. frisk citronsaft

1 g sød

Det giver en dejlig fornemmelse i munden når gulerødder og æbler er revet og det andet hakket/skåret. Brug endelig en frisk citron og til sidst lidt sød så den smager som du kan lide.

 

Næringsindhold

Pr. 100 g Pr. person (301 g) I alt
Energi 45 kcal 137 kcal 273 kcal
Protein 1,0 g 3,0 g 6,1 g
Kulhydrat 8,0 g 24 g 48 g
Fedt 1,5 g 4,5 g 9,1 g
Gulerod 175 g
Æble 1 lille 80 g
Appelsin 60 g
Agurk 125 g
Blegselleri 125 g
Hasselnødder 15 g
Citronsaft 2 spsk 20 g
Sødemiddel 1 g

Ret ingredienser

Tilberedt vægt: g

Husk at angive vægten for HELE opskriften - ikke kun for den portion du har taget. Ellers bliver beregningen forkert.

Har du kun lavet f.eks. en halv portion, bliver du nødt til at selv at gange vægten op, så det svarer til, hvis du havde lavet en fuld portion.

Beregnet på baggrund af opskriftens rå vægt på 601 g (angiv tilberedt vægt).