Panna Cotta

Panna Cotta er en italiensk dessert baseret på fløde og vanilje. Jeg har dog brugt både fløde og kærnemælk for at gøre den mindre fed.


6 personer:

4 stykker husblas

1 vanillestang

3 dl piskefløde

3 dl kærnemælk

2 dl sukker

Put husblassen i koldt vand i 5 minutter.

Skær vanillestangen op på midten og skrab kernerne ud.

Fløde og kærnemælk varmes forsigtigt op med sukker, vanillestangen og kornene. Må ikke koge.

Fjern vanillestangen og knug husblassen i hænderne, og kom den i den varme fløde/kærnemælks blanding.

Hæld blandingen i 6 dessertglad når den har kølet lidt af og er begyndt at tykne. Skal stå i mindst 3 timer.

En pakke 300 g frosne hindbær blendes med 100 g flormelis og 2 spsk. citronsaft til en ensartet masse.

Toppes op i hvert glas når Panna Cottaen er stivnet. Pynt med friske hindbær og evt. blåbær.

UHMMM – god fornøjelse