Kammuslinger med urtesauce



 

Et skønt ophold på Hvedholm Slot gav inspiration til denne skønne forret med urtesauce.

Personer 10:

1 liter hummerfond (færdigkøbt hummerpasta fra Kvickly Ekstra kan sagtens bruges)

2½ dl fløde

1 tsk. tomatpuré

1 dl hvidvin

1 spsk. hakket dild

1 spsk. hakket persille

1 spsk. hakket basilikum

1 spsk. hakket purløg

1 skalotteløg hakket

Brug gerne fiskesauce og hummersauce som smagsgiver.


Løg, krydderurter og tomatpuré sauteres i olie, tilsættes hvidvin og hummerfond.

Koges ind til det halve og tilsættes fløde og smages til med salt og peber. Justeres evt. med lidt citronsaft.

Jævnes evt. lidt med maizena.

Kom hummersaucen på tallerkenen og anret de stegte kammuslinger og evt. et par store flotte rejer i midten.

Garner med lækker olie (trøffelolie) og brøndkarse eller purløg.

Servers med flutes.