Hvilling m/grønsager

Hvilling er en saltvandsfisk af torskefamilie. Den er noget billigere end torsken, men bestemt lige så velsmagende og fin i kødet.

2 personer:

400 g hvilling fileter (2 stk)

1 gulerod

1 persillerod

1 løg

1 bdt. persille

½ salathoved

Citronolie

Salt og citronpeber

1 glas hvidvin

olie og smør til stegning

Skræl guleroden og persilleroden og skær dem i meget små tern. Pil løget og hak det groft.

Kom lidt olie og smør i en dyb pande og svits grønsagerne til de er møre, uden at de bruner.

Den fint snittet salat vendes i sammen med hakket persille indtil salaten falder sammen.

Læg den ene hvillingefilet i et velsmurt ovnfast fad. Hæld lidt citronolie over og krydr med salt og citronpeber.

Grønsagsblandingen ligges oven på den ene filet, og den anden ligges ovenpå (som en sandwich) igen krydres med citronolie, salt og citronpeber. Resten af grønsagsblandingen ligges ned omkring fisken.

Hæld hvidvinen ved, læg staniol over fadet og sæt det i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader.

Byd flutes, ris eller kartofler til.