Stegt kyllingebrystfilet med lun salat

4 personer: (Her kan også bruges Laks i stedet for kylling)


250 g brune eller grønne linser

4 kyllingebrystfileter eller 4 laksefileter a ca. 125 g

2 små rødløg, skåret i tynde både

4 stilke blegselleri, skåret i skiver

1 håndfuld grønne druer, halveret

1 håndfuld frisk timian

Salt og peber (røget salt)

3 spsk. olie

1 tsk. dijonsennep

2 fed hvidløg, finthakket

1 spsk. citronsaft

Kog linserne møre i vand med lidt salt, ca. 15 minutter (se på pakken), hæld overskydende vand fra. Steg kyllingen 7 min. på hver side i lidt olie. Krydr evt. med røget salt, det smager pikant.

Sauter rødløg, selleri, druer og timian i olie i en dyb pande. Kom de kogte linser i, og bland forsigtigt. Krydr med salt og peber. Lav en dressing af olie, sennep, hvidløg og citron, og hæld den over linserne. Server kyllingen eller laksen portionsvis sammen med den lune linsesalat.