Ras el Hanout

Ras el Hanout

Ras el Hanout er en marokkansk blanding af krydderier, hvor der ikke er en autentisk opskrift. Alt efter hvilken familie det er, har deres egen opskrift. Nogle af opskrifterne blandes med helt op til 15-20 forskellige krydderier.

Det er en vidunderlig, duftende og lidt kompleks smagende krydderi blanding, der virkelig gavner dine supper, gryderetter, kebabs, marinader, grillede kyllinger m.m., stort set alt du kan tænke på… og lidt til.

Du kan lave denne krydderiblanding ved hjælp af en morter eller en krydderi kværn. Blandingen sies nu og da. De grove stykker kommes tilbage i morteren, og du fortsætter til du har en blanding som fint pulver.

Ingredienser:

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt ingefær

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. salt

¾ tsk. stødt kanel

¾ tsk. friskkværnet sort peber

½ tsk. hvid peber

½ tsk. stødt korianderfrø

½ tsk. cayennepeber

½  tsk. stødt allehånde

½ tsk. muskatnød

¼ tsk. stødt nellike

½ tsk. Paprika

1 tsk. hvidløgspulver