Abrikosdessert

 

4 personer:

4-5 store Marcipan Makroner eller 8-10 små

1 dl appelsinsaft eller likør (hvad du kan lide)

2 dl abrikosmos

Creme:

2 æggeblommer

2 spsk. sukker

1 spsk. majsstivelse

2½ dl fløde

25 g grofthakkede mandler

2 dl piskefløde

Pynt: kandiseret violer

Kom makronerne i en serveringsskål (bræk dem evt. i mindre stykker). Dryp med appelsinsaft og kom abrikosmosen over. Pisk æggeblommer og sukker sammen til cremen og rør majsstivelsen i.

Bring fløden i kog. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag gryden fra varmen og rør de grofthakkede mandler i. Lad cremen svale. Vend flødeskum i. Læg cremen på abrikoserne og drys med kandiserede violer.

I stedet for cremen, kan der bruges en slankere udgave: brug 2 % græsk yougurd med vanilje sukker og kom de hakkede mandler i.