Bøf Wellington

Bøf Wellington er en imponerende klassisk ret, og den er faktisk ikke så svær at lave.
 
4 personer.

400 g svampe, (champignon, østershatte, karl johann)

Groft salt og friskkværnet sort peber

Olie til stegning

800 g oksemørbrad – lige tyk over det hele

Fransk/engelsk sennep

8 skiver parmaskinke

500 g færdigkøbt butterdej

Pisket æg til at pensle med

Hak svampene meget fint med salt og peber, og svits dem derefter i en gryde til væden er fordampet. Lad dem afkøle.

Kødet brunes på alle sider i olie på en pande – skal endelig ikke steges. Krydres og køles af.

Når kødet er afkølet, smøres det med fransk eller engelsk sennep.

Et stort stykke film læges på bordet. Skinkeskiverne arrangeres, så de overlapper hinanden.

Svampepastaen bredes ud over skinkeskiverne med en paletkniv. Den afkølede mørbrad placeres midt på. Filmen foldes ind over bøffen, så man får en stram, tøndeformet pakke. Vrid filmen rundt i begge ender, så pakken er lukket. Kødet stilles i køleskab en halv time, så det sætter sig og holder formen.

Butterdejen rulles ud på et meldrysset bord til en rektangel der passer til kødets størrelse. Fjern filmen fra kødet og læg det midt på dejen. Pensl den omgivende dej i kanten rundt med æggemassen, fold dejen ind over kødet og luk godt i siderne. Skær overflødende dej væk. Pakken lægges på en bradepande med sammenføjningen nedad. Pensl dejen med æggemassen og lad den hvile i køleskabet ca. 15-20 minn.

Tænd varmluftovnen på 200 grader. Dejen ridses let med 1 cm´s mellemrum. Pensl igen med æggemassen. Bag stegen 20 minn., skru ovnen ned på 180 grader og bag yderlig 15 minn. Lad kødet hvile 10-15 minn. før du skærer det ud og serverer det med tilbehør. Oksemørbraden skal være rosa i midten, når du stiller den på bordet.