Mælkebraiseret nakkefilet

En ret der bare passer sig selv i ovnen. Nakkefileten er dejlig fedtmarmoreret, men i ovnen smelter fedtet langsomt fra, og i stedet trækker kødet masser af smag fra salvie, citron og laurbærblade.

4 personer:

1 nakkefilet 1 kg

1 bdt. persille - finthakket

1 bdt. salvie - finthakket

1 løg finthakket

Salt og peber

Olie til stegning

1 fed hvidløg

1 citron skåret i kvarte

Endvidere:

½ liter sødmælk + lidt vand m/boullion

2 laurbærblade

Peberkorn

Kødsnor

Skær et snit i nakkefileten fra siden af kødet til det næsten er skåret igennem, og bred stegen ud, så det bliver et stort sammenhængende slag. Fordel salt, peber og fint hakket løg med persille og salvie på kødet, og snør kødet som en rullesteg.

Brun stegen i en dyb pande med lidt olie og kom den derefter op i et ildfast fad, gerne med låg. En stegeso vil være perfekt.

Kom resten af ingredienserne ved, og sæt stegen i ovnen ved 140 grader i 2-3 timer. Vend stegen undervejs, og lad den hvile kort inden serveringen.

Si væden fra stegen og jævn den lidt, den må ikke være for tyk. Der bliver en fantastisk sauce.

Server med lækker grøn salat, gerne med citrondressing over.

Små kogte eller stegte krydderkartofler

God fornøjelse.