Søtungetimbaler UHMMM


4 personer. Små ovnfaste portionsskåle - 8 cm i diam.

Arbejdstid 30 minn.

4 søtunger  ca. 400 g

½ gul peberfrugt

½ rød peberfrugt

1 lille courgette ca. 100 g

3 tomater

2 spsk. hakket purløg

Salt og hvid peber

30 g smør

Endvidere:

½ dl tør vermouth

25 g smør

Salt og hvid peber

1 citron

1 tsk. friskhakket basilikum

Søtungefilettererne drysses med lidt salt og skæres over på langs så de passer ned i kanten rundt i skålene.

Skær peberfrugterne og courgetten i meget små tern. Tag indmaden ud af tomaterne og hak tomatkødet meget fint. Kog peberfrugt og courgetter 1 minut i letsaltet vand. Lad grønsagerne dryppe af i en sigte.

Bland peberfrugt, courgette, tomater og purløg i en skål. Krydr med lidt salt og peber. Smelt smørret i en gryde.

Smør portionsskålene godt med noget af smørret. Læg søtungerne langs kanten af skålene med den hvide side udad. Fyld på med ca. 2/3 af grønsagsblandingen. Tryk den lidt sammen og hæld resten af smørret over.

Sæt fisken i en 200 grader varm ovn, 6-7 minutter, til den er færdig.

Kom resten af grønsagerne i en lille gryde sammen med vermouthen.

Tag fisken ud af ovnen og hæld forsigtigt væden fra portionsformene op i gryden. Varm grønsags-fiskeskyen op og pisk smørret i. Smag til med citronsaft, basilikum, salt og peber.

Løsn timbalerne med en kniv og vend dem ud på varme tallerkener. Hæld saucen rundt om og pynt med et basilikumblad på midten.Server straks.

Som forret giv flutes til. Som hovedret løse ris.