Økologisk gulerodssuppe med kokosmælk

 

4 personer.

1 kg gulerødder i grove tern

2 porer i grove tern

3 fed hakket hvidløg

Evt. 2 cm hakket frisk ingefær

2 spsk. olivenolie

2 spsk. karry

2 tsk. stødt koriander

1,5 l vand

½-1 dåse kokosmælk light

1 appelsin – saften

Salt, peber og (måske grønsagsbouillion)

Evt. 10 g finthakkede mandler

Sauter gulerødder, porer, ingefær og hvidløg i olie i nogle minutter sammen med karry og koriander. Hæld vand på og bring i kog. Kog ca. 35 min.

Tilsæt kokosmælk, appelsinsaft og finthakkede mandler og kog igennem. Tag gryden af blusset og blend med en stavblender. Smag til med salt, peber og måske lidt grønsagsboullion og mere kokosmælk.

Hvis du syntes suppen trænger brug gerne grønsagsbouillion fra Knorr ”Du Chef”.

Lidt chilieolie er godt oveni, hvis du er til det stærke. Server med brød, yougurd naturel/creme fraice og grønt drys, f.eks. karse eller persille.