Karamelliseret æblegrød

Frosne kanelflødekugler/æg og ristede hasselnødder.

4 personer.

6 æbler

8 spsk. rørsukker

Vand

1 økologisk lime

1 dl hasselnødder

Kanelfløde:

2 dl piskefløde

2 spsk. florsukker

1 tsk. kanel (efter smag)

Pisk fløden til let skum med florsukker og kanel og frys den i 3-4 timer.

Skær æblerne i mindre stykker og kom i en gryde med sukker.

Lad æbler og sukker simre, mens du rører ganske ofte.

Lige pludselig begynder sukkeret at karamellisere. Det bliver lyst brunt. Tag en stavblender og blend æblegrøden ganske fint. Juster konsistensen med vand.

Afkøl æblegrøden – kan spises stuetempereret eller køleskabskold.

Rist nødderne i en 225 grader varm ovn i 7-8 min og gnid skallen af og hak dem groft.

Anret æblegrøden med kugler eller små æg af frossen kanelfløde og drys med hasselnødder.

Lidt revet limeskal lægges på toppen.

NB! Grøden kan brændes med en gasbrænder lige inden fløden kommes på – UHMMM!