Laks og spidskål m/honningdressing:

Med honningdressing på grønsager vil selv børn spise kål – god fornøjelse UHMMM!

2 spsk. flydende honning

½ chili

½ fed hvidløg
 

2 spsk. æbleeddike

1-2 spsk. vand

1 lille bundt kørvel
( kan udelades ellers brug f.eks. dild)

1 lille spidskål
   
250 g laks

125 g groft brød

Salt og peber

 

Tilberedning: Kom honning, chili i ringe, hakket hvidløg og eddike i en lille kasserolle med 1-2 spsk. Vand.

Kog blandingen op, og smag den til med salt og peber. Hak halvdelen af kørvelen, og kom den i den let afkølede dressing.

Grillsteg laksen 2-3 minutter på hver side, og damp kålen i kvarter i en gryde med ganske lidt vand og under låg. Damp i 4-5 minutter, så den er både sprød og mør.

Hæld honningdressingen over kålen, mens den er varm, og server til laksen med brød til.

 

NB! Du kan piske smør i dressingen når den bliver taget af varmen, derved tykner den og kan bruges som sauce. Portionen skal da være større.

Du kan også servere kartofler i stedet for brød.