Mørbrad m/urtefløde

Det er den mest raffinerede ret du kan tænke dig.

6 personer.

Svinemørbrad eller kalvemørbrad i bøffer á ca. 70g pr. stk. ialt 1200 g

Krydr ganske lidt med salt og peber

Sno bacon om hver bøf

Sæt bøfferne i et fad (hvis du ikke gider vaske op, tag en alubakke)

Rør 1 ¼ dl. Creme fraice 38% eller 1 ¼ dl piskefløde - pisket

4 spsk. fintrevet ost, parmesan eller emmentaler/cheddarer

1 spsk. god pesto (færdigkøbt og økologisk)

½ dl hakket persille

Blad creme fraice/fløde, revet ost, pesto og persille godt og kom en skefuld på hver bøf

Sæt fadet i en 225 grader varm ovn og steg i 12 minn.

Vend bøfferne og fordel resten af pestoblandingen på, og steg yderlig 10 minn.

Lad bøfferne hvile inden serveringen.

Pinjekernekartofler smager vidunderligt til:

Kog 600g kartofler møre i usaltet vand.Mos dem, rør dem med 75 g smør 1-2 æg, et par spsk. persille og 50 g pinjekerner. Fordel massen i et smurt fad, og drys 50 g pinjekerner ovenpå, og bag med de sidst 10minn.

Server lidt lækker grøn salat med appelsiner/oliven og små tomater til.