Asiatisk græskarsuppe med ingefær

 

4 personer som hovedret.

6 personer som forret.

 

1 kg hokkaidokød

2 store løg

Et par friske kviste timian eller tørret

3 spsk. ingefær

1 ds. Kokosmælk 18 %

3 dl grønsagsfond – Knorr "Du chef"

1-3 røde chilier uden kærner

3-4 fed hvidløg

Citron- eller limesaft

Evt. friske krydderurter og lidt mere hvidløg

Hokkaidoen skæres i store tern og kommens i en gryde med løg, hvidløg, ingefær, timian, chili og kokosmælk og boullion. Lad det koge indtil grønsagerne er meget møre.

Tag stavblenderen og kør til en passende konsistens.

Smag til med salt, peber og citronsaft – måske lidt mere bloullion.

Server med sprøde bacontern og drys af hakket purløg. Lidt dryp af en god olie ved serveringen gør underværker. Rigtig god fornøjelse.