Hvid fiskesuppe

4 personer:.(smager himmelsk)

500-1000 g fiskeben/hoveder/haler m.m.

1 l vand/fiske-eller hønsebouillon

1 kvist frisk timian

½ bundt persille

4 hvide peberkorn

½ spsk salt

Kog fiskeben, vand, timian, persille, peberkorn og salt i en gryde ca. 15-20 minutter. Si fiskesuppen.

2-4 store rødspættefileter

4 kammuslinger

25 g smør

2 spsk mel

1,5 dl tør hvidvin

¼ dl piskefløde

3 spsk frisk, klippet dild

1 spsk groft salt

Friskkværnet peber

Lidt trøffelolie (kan udelades)

Halver filsefileterne på langs og rul dem sammen fra den spidse ende og med skindsiden indad.

Stil dem tæt i en kasserolle og hæld lidt af fiskesuppe ved, og damp dem ved svag varme ca. 6 minn.

Si denne lille smule suppe og kom tilbage i gryden.

Brun kammuslingerne ganske kort i lidt smør på en pande – endelig ikke for længe.

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt melet og bag det godt sammen. Kom derefter fiskesuppen i lidt efter lidt. Kog suppen godt igennem. Tilsæt hvidvin og piskefløde og lad suppen koge op. Tilsæt dild og smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Læg ved serveringen en fiskerulle og en halveret kammusling i hver tallerken og hæld den varme suppe over. Pynt med dild/purløg og dråber af trøffelolie.