Perlehønebryst med basilikumcreme

Den fint krydrede og cremede sauce giver retten en helt speciel smag. Pas på, at grønsagerne ikke sauteres for længe, de skal stadig være sprøde.

4 personer.

4 perlehøne- eller kyllingebryster
salt og peber
smør til stegning (jeg bruger rigtigt smør)
1 skalotteløg i både
stilk fra persille og basilikum
1-2 dl hønsebouillon

BASILIKUMCREME:
2 dl hvidvin
1 hakket skalotteløg
3 hele fed hvidløg
1 dl mild kyllingefond
2½ dl piskefløde eller creme fine 7%
1½ bdt. basilikum
1 lille bdt. bredbladet persille
lidt citronsaft

BASILIKUMSAUTEREDE COURGETTER
:
2 små courgetter
smør til stegning
salt og peber
ca. 500 g ærter
1 spsk. hakket basilikum
1 spsk. hakket persille

Brun kødet let på alle sider og drys med salt og peber. Kom løg, stilke og bouillon ved, og lad det simre under låg i 25-35 minn. til kødet er mørt.
Kom hvidvin på panden/gryden og kog ind med løg og hvidløg. Tilsæt fond og fløde og kog ind til passende konsistens (ca. 3 dl).
Blend basilikum- og persillebladene helt fint, tilsæt den indkogte cauce og lidt citronsaft og blend videre, til saucen har en ensartet grøn farve.
Skær courgetten i tændstiktynde stænger. Sautér dem let i smør, så de akkurart er lune, men stadig har bid. Vend ærterne i, krydr med salt og peber og basilikum.

UHMMM!!
Din "Flash" afspiller har brug for at blive opgraderet

For at se denne side kan du klikke her for at hente den seneste version af "Flash" fra Adobe. Når installationen er overstået kan du vende tilbage hertil og se siden.

Hvis du ser denne besked selvom du lige har opgraderet Flash så prøv at lukke alle Internet Explorer vinduer ned, start op igen og kom tilbage til denne side.