Perlehønebryst med basilikumcreme

Den fint krydrede og cremede sauce giver retten en helt speciel smag. Pas på, at grønsagerne ikke sauteres for længe, de skal stadig være sprøde.

4 personer.

4 perlehøne- eller kyllingebryster
salt og peber
smør til stegning (jeg bruger rigtigt smør)
1 skalotteløg i både
stilk fra persille og basilikum
1-2 dl hønsebouillon

BASILIKUMCREME:
2 dl hvidvin
1 hakket skalotteløg
3 hele fed hvidløg
1 dl mild kyllingefond
2½ dl piskefløde eller creme fine 7%
1½ bdt. basilikum
1 lille bdt. bredbladet persille
lidt citronsaft

BASILIKUMSAUTEREDE COURGETTER
:
2 små courgetter
smør til stegning
salt og peber
ca. 500 g ærter
1 spsk. hakket basilikum
1 spsk. hakket persille

Brun kødet let på alle sider og drys med salt og peber. Kom løg, stilke og bouillon ved, og lad det simre under låg i 25-35 minn. til kødet er mørt.
Kom hvidvin på panden/gryden og kog ind med løg og hvidløg. Tilsæt fond og fløde og kog ind til passende konsistens (ca. 3 dl).
Blend basilikum- og persillebladene helt fint, tilsæt den indkogte cauce og lidt citronsaft og blend videre, til saucen har en ensartet grøn farve.
Skær courgetten i tændstiktynde stænger. Sautér dem let i smør, så de akkurart er lune, men stadig har bid. Vend ærterne i, krydr med salt og peber og basilikum.

UHMMM!!