Daim islagkage med kandiseret violer

4-6 personer –  dine børn og børnebørn vil elske den.

Bund:

3 æggehvider

150 g sukker

150 g mandler

Is:

3 æggeblommer

½ dl sukker

3 dl piskefløde 

120 g Daim
      


Pisk æggehviderne og sukker til en stiv masse. Vend forsigtigt de blendede mandler i. Hæld dejen i en springform 24 cm med bagepapir, og bag den på nederste rille i 45 min. ved 170 grader.
 

Afkøles.

Til isen piskes en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Pisk fløden til skum og vend den let i æggesnapsen. Hak chokoladen groft og kom den i cremen. Tag lidt fra til pynt.

Læg kagebunden tilbage i den rengjorte form og hæld isen over. Stil kagen i fryseren i mindst 2 timer, eller brug en ismaskine.

Hvis kagen opbevares længe i fryseren, skal den tages ud ½ time før servering.

Pynt med kandiseret violer og hakket daim.