Oksemørbrad på sellerimos m/estragon

 

4 personer.


800 g oksemørbrad pudses for sener og urenheder.

Brun mørbraden godt på alle sider og drys med salt og peber. Tag en Knorr Beef Fond ”Du Chef”

og 1-2 dl vand, og kom i panden til mørbraden. Steges i 20 minn. Husk at vende kødet en gang imellem.

Hvis man ønsker, kan panden koges af med creme fine 7 % og smages til, til en lækker sauce.

 

½ knoldselleri

½ dl. vand/grønsagsboullion

1 tsk. tørret eller frisk estragon, må ikke smage for kraftigt igennem

Creme fine 7 %

Skær sellerien i tern og kog den mør med ½ dl. vand, ca. 7 minn. - blend den med en stavblender, og kom estragon, og creme fine 7 % i til en passende konsistens – ikke for tynd.

Sellerimosen kan laves i forvejen og bare lunes.

Ved serveringen ligges mosen på en tallerken, og kødet skæres tyndt ud og ”toppes” oven på mosen.

Server med honningstegte gulerødder, grønne bønner og ovnbagte halve kartofler til.

Slut af med lidt persilledrys.

Jeg bruger 250 ml creme fine (1 flaske) i det hele.