Tapas - Ansjostarteletter

1 stort løg

2 spsk. smør og evt. lidt til formene

2 æg

1 dl piskefløde

Salt og peber

½ pakke butterdejsplader (ca. 250 g)

12 ansjosfileter

1 ½ dl revet Manchegoost eller parmesanost

6 portionsforme, gerne teflon

Sæt ovnen på 200 grader, gerne varmluft.

Pil og halver løget. Skær det ud i tynde strimler. Lad det mørne i smør, uden at det får farve. Pisk æg og fløde sammen i en skål.

Kom salt og peber i. Lav cirkler af butterdejen med et glas, og tryk derefter dejen fast i de små forme. Fordel løget i formene, læg to ansjosfileter i hver form, og hæld æggeblandingen over, samt strø osten på toppen.

Bag tarteletterne midt i ovnen ca. 15 minutter, eller indtil æggemassen er stivnet.

Er gode at servere både varme og kolde.

Hvis du bruger helt små forme, skal der kun 1 filet i hver. Man kan købe 10 stk. luksus ansjosfileter, der er rullet sammen om en kapers, meget lækre.