Sydstatskylling med whisky

 

Denne ret har jeg lavet siden mine unge dage, jeg tror aldrig jeg bliver træt af den. På grund af flamberingen får rettet en meget pikant smag.

4 personer.

1 kylling ca. 1400-1600 g

4  spsk cognac eller whisky til flambering

1 bæger creme fraice 38 % - den fede crème fraice skiller ikke

2 kopper majs

2 kopper ærter

3 tomater skåret i både

 

Del kyllingen i portionsstykker, der brunes godt. Cognac eller whisky tilsættes, og kyllingen flamberes. (flamberingen kan udelades, men kom endelig cognac eller whisky ved)

Creme fraice tilsættes i små klatter oven på kyllingen, og der tilsættes majs, ærter og tomater i både.

Det hele simrer under låg 30-40 min.

Inden serveringen drysses friske majs og ærter i retten, der lige varmes med, dem der har simret med er blevet lidt falmet.

Grøn salat med flute nydes til. Der bliver et skøn sauce man kan dyppe i.

Velbekomme og god fornøjelse.