Langtidsstegt kalveculotte

Vi havde lige børn og børnebørn hjemme til spisning. De var alle meget begejstret over så mørt og lækkert kødet var, det er rart når man kan begejstre sine voksne børn ikke Cool

Langtidsstegt Culottesteg er virkelig god mad, hvor culottestegen skal have ca. 4-5 timer i ovnen, eller grillen, ved lav varme. Du får et supert mørt stykke køb på denne måde.

Jeg stegte min kalveculotte i en stegepose i almindelig ovn, efter jeg havde brunet den godt på en varm pande.

4 personer

1 culotte på ca. 1200-1400 g

Salt og citronpeber

Rids fedtkanten på culotten med en skarp kniv, og gnid godt med salt og citronpeber på for- og bagsiden af stegen. (andre krydderier kan også bruges)

Brun culotten på alle sider i lidt olie, på en varm pande, så den får en flot stegeskorpe.

Læg stegen i en stegepose og ned i et ildfast fad.

Skal steges ved 70 grader (alm. ovn) i ca. 4,5-5 timer, hvorefter den skal hvile ca. 20 minutter inden udskæringen. På denne måde vil din culotte altid blive meget mør og velsmagende.

Jeg serverede stegen med klassisk bearnaisesauce, men du kan også vælge at komme stegen, efter bruning på panden, direkte i et ildfast fad og tilsættes f.eks.

3 dl kalvefond

4 dl hvidvin

timian, rosmarin, salt og peber

Hver halve eller hver time drypper du stegen med stegeskyen, så får du en fantastisk sauce.

Stegen skal have en kernetemperatur på 56 grader. Så er den hverken rå eller tør, men netop rosa og mør.

God fornøjelse og velbekomme.