Kammuslinger med anislikør

Kammuslinger

Kammuslinger med anislikør

En nem og hurtig forret, køb gerne friske kammuslinger hos fiskehandleren.

De frosne fra supermarkedet kan selvfølgelig også bruges, men der er smagsforskel.

4 personer

4 fed hvidløg

2 skalotteløg

Smør eller olie til stegning

 Skiver parmaskinke

Kammuslinger med anislikør:

400 g kammuslinger

2 spsk. Anislikør fx Pernod

1 håndfuld purløg

Salt og citronpeber

Til servering:

Saft af ¼ citron

Ristet landbrød

Pil og hak hvidløg og skalotteløg. Svits dem i smør eller olie på en pande, til de bliver klare. Skær parmeskinken i mindre stykker, og svits dem sammen med løgene på panden.

Læg kammuslinger på panden, og steg i et par minutter. Tilsæt anislikør, og steg under omrøring, indtil den er fordampet. Krydr med finthakket purløg, salt og citronpeber.

Dyp retten med citronsaft og servér med ristet brød.

Du kan med fordel skære citronen over og riste den på en varm, tør pande eller grill så den karamiliserer, så bliver saften sød og dejlig.