Sprød salat m/hyldeblomstdressing

Sprød salat

Sprød salat med mandler, persille og hyldeblomstdressing:

 

4 personer.

200 g friske, grønne asparges

1 lille spidskål i tynde strimler

2 små romainesalat, delt i blade

50 g ristede mandler

½ salatløg i tynde skiver

1 lille potte persille

Dressing:

2 spsk olivenolie

2 spsk konc. hyldeblomstsaft

1 spsk æbleeddike

1-2 tsk cremefraiche 38% (kan udelades)

¼ salatløg i tynde skiver

Salt og peber

Hæld alle ingredienser til dressingen i et syltetøjsglas/meljævner og ryst dem sammen. Smag til med salt, peber og hyldeblomstsaft.

Skær aspargesene i tynde skiver på skrå. Hæld halvdelen af dressingen i en skål og vend spidskål og asparges i, så det får et tyndt lag dressing på overfladen.

Anret salatbladene på et fad, fordel spidskålsblandingen udover og drys med mandler, salatløg og persille. Dryp med lidt ekstra dressing ved serveringen.

En rigtig dejlig sommerspise, velbekomme.