Kartoffel-Karry-Kokos suppe

Vintermad der varmer

 

De tre k´er klæ´r hinanden rigtig godt, og så er suppen både hurtig og nem aftensmad.

2 personer.

300 g kartofler

2-3 spsk olivenolie

2 porer

1 fed hvidløg

2 spsk karry

1 tsk gurkemeje

165 g kokosmælk (lille dåse)

7 dl grønsagsbouillon

Salt/citronpeber

Lidt koriander

Groft brød

Skræl og skær kartoflerne i mundrette stykker og sautér dem i lidt olie i en varm gryde, de skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-6 minutter.

Tilsæt porer, skåret i skiver, og hvidløg i tynde skiver og rist kort.

Tilsæt karry og gurkemeje og derefter kokosmælk og bouillon, og rør rundt.

Læg låg på, og lad suppen simre i 20 minutter, eller til grønsagerne er møre.

Smag til med salt og citronpeber, top med hakket koriander og servér med groft brød.

 

NB! Hvis du vil have suppen lidt mere fyldig og blød kan der tilsættes lidt piskefløde.

Du kan selvfølgelig også drysse suppen med bacon og ristede kerner, bare gi den gas.

Til sidst skal lige nævnes at suppen kan blendes hvis man ønsker.

God fornøjelse og velbekomme.