Flæskestuvning

velsmagende flæskestuvning

 

I mit barndomshjem blev der slagtet gris når vi nærmede os de kolde måneder. Det jeg altid mindes, var min moders hjemmelavede flæskestuvning når vi lige havde slagtet, den var utrolig velsmagende og ganske enkel at tilberede.

4 personer:

1200 g kogeflæsk (godt med kød i stykket)

1 lille stykke bacon

2-3 porer (alt afhængig af størrelse)

1-2 laurbærblade

Vand

Salt og peber

1-3 dl madlavningsfløde

Skær sværen af flæsket og skær kød og bacon i mundrette stykker.

Svits det godt i en dyb pande eller stegegryde, gerne af flere gange, da det skal brunes og ikke koge.

Når det hele er brunet godt kommer du laurbærblad og halvdelen af porerne ved, og vand så det knap dækker. Tilsæt lidt salt og citronpeber.

Nu skal det simre til kødet er mørt, tag et stykke op og smag dig frem. Der går ca. en lille time. Lige inden købet er færdigt tilsættes resten af porerne, der simrer med de sidste 5 minutter, til porerne er møre, så har du det grønne islæt i retten.

Rund retten af med 1-3 dl madlavningsfløde og juster evt. med mere salt og peber.

Kan serveres med en god kartoffelmos, men almindelige kartofler er også fint tilbehør