Svampemix suppe

Lækker svampemix
Ciabattibrød m/æble og brie

Det er svært at få en svampesuppe til at se delikat og lækker ud, men kors hvor smager den godt. Jeg har brugt svampemix da det giver en bedre smag end hvis du kun bruger champignon.

2 personer:

250 g svampemix

1 finthakket skalotteløg

2 små tomater – indmad fjernet og hakket

1 fed finthakket hvidløg

Frisk timian og lidt rosmarin – kan udelades

½ liter bouillon, kylling eller grønsag

1 pakke bacon

1 dl piskefløde

Citronpeber og salt

Citronolie eller trøffelolie

Start med at kikke svampene igennem og fjern evt. urenheder. Pluk dem i små stykker.

Skær bacon ud i tern og svits i en gryde. Tages op med en hulske så fedtet er tilbage, og baconen lægges til side.

Svits nu de finthakket skalotteløg og hvidløg til de er klare, og tilsæt derefter tomater og svampe.

Lad det hele svitse et par minutter og tilsæt derefter bouillonen og de friske krydderurter. Lad det hele simre ca. 20-25 minutter.

Tag lidt svampe fra til pynt og blend nu suppen til en blød masse. Smag til med lidt citronpeber og evt. salt. Bliver suppen for tyk tilsættes lidt mere vand.

Lige inden serveringen afrundes med 1 dl piskefløde, kan dog udelades, men smager skønt.


Anret suppen med drys af bacon og svampe og afslut med citronolie og evt. drys af finthakket purløg, uhmmm velbekomme.

Jeg serverede ciabattibrød smurt med olie og ovenpå to skiver æble med en skive brie ovenpå. Sættes i ovnen til osten begynder at smelte.

Drys med lidt frisk timian.