Kalveculotte m/parmesan

Gæstemiddag uhmmm

Denne ret har jeg afprøvet fra en kogebog jeg fik af min svigerdatter.Den hedder Moderne Mamma og indeholder nogle skønne italienske retter, som er gået i arv generation efter generation. Hver generation har sat sit præg på de enkelte opskrifter, og man kan smage den store kærlighed til madkulturen.

Super gæstemiddag, parmesanen gør noget særligt ved culotten.

4 personer:

1 kg kalveculotte (eller mere)

70 g parmesan

1 dl fløde

2 dl halvtør hvidvin

2 stilke blegselleri

1-2 l grønsagsbouillon (alt efter stegens størrelse)

3 kviste frisk salvie (kan udelades hvis du ikke kan lide smagen)

Salt og peber

Trim kalveculotten for evt. sener på undersiden.

Skær parmesanen i mindre blokke/stænger. Prik huller i culotten og indsæt parmesanstængerne i stegen. Varm lidt olie i en stegegryde eller dyb pande og brun stegen på alle sider.

Tilsæt blegselleri og hvidvin og lad det simre ca. 15 minutter til alkoholen er fordampet. Tilsæt bouillonen, skal næsten dække kødet, og lad det hele simre ca. 1 time, alt efter stegens størrelse.

Tag stegen op og lad den hvile tildækket i ca. 20 minutter. Saucen blendes med en stavblender og under varme og omrøring tilsættes fløde. Kog saucen ind, til den er cremet.

Server stegen med den skønne sauce, kartofler og lidt skøn salat. Pynt med salvieblade.