Æbleflæsk med abrikos og rosmarin

Julen 2015 i gode venners lag.

En julet version af den gammeldags æbleflæsk

 4 personer:

12 skiver røget bacon/flæsk

10-15 tørrede abrikoser

2 store løg

3-4 store madæbler

1 tsk. sukker eller efter smag

Lidt rosmarinblade (1 spsk.) kan udelades

Pil løgene og snit dem fra top til rod. Skær abrikoserne i skiver. Skær æblerne ud i både. Fjern kernehuset og skær bådene ud i fileter.

 Steg flæsket sprødt og læg det på fedtsugende papir. Steg løgene i fedtet. Når de er begyndt at tage farve, tilsættes abrikoser, æbler, rosmarin og sukker. Det steget svagt, gerne under låg, til æblerne er møre.

Anret flæsket sammen med æblerne.

Dette er en julet udgave af den gammeldags æbleflæsk som også findes her på siden under frokostretter.

Velbekomme.