Bagt laks m/blomkålscreme

porer og ristet sojamandler

Nem gæstemiddag

Der er retter, jeg tilbereder om og om igen, fordi de altid bliver modtaget med begejstring og altid lykkes. Det er selvfølgelig laks, vist efterhånden danskernes foretrukne spisefisk.

Du kan med fordel tilberede blomkålscremen i forvejen, den er cremet og lækker, så skal den bare lunes. Porer og mandler kan også tilberedes i forvejen.

4 personer:

4 laksefileter ca. 500-600 g

½ dl teriyaki sojasauce til laksen

1 spsk. honning

1 blomkål ca. 450 g

Ca. 2½ dl bouillon

100 g flødeost

Salt og citronpeber

3 porer eller forårsløg de store

50 g hele mandler

½ dl sojasauce til mandlerne

Læk laksen i et ovnfast fad eller alubakke (det bruger jeg ofte, så kan jeg bare smide den ud bagefter) og dryp med sojasauce samt honning. Bag dem i ca. 12 minutter ved 200 grader.

Del blomkålen i små buketter, og damp dem møre i bouillon ved svag varme under låg.

Blend med flødeost til en dejlig, tyk creme og smag til med salt og citronpeber. Jeg brugte stavblender.

Rens porrerne/store forårsløg, skær top og bund af, og del hver porre i fire lige store stykker. Damp dem i letsaltet vand ca. 5 minutter under låg.

Rist mandlerne i sojasauce, til væden er helt fordampet, og hak dem groft. Anret laksen på en bund af blomkålscreme sammen med porer, og drys med mandler.

Jeg serverede kartoffeltårne til som min gode slagter havde forberedt, men du kan også servere ris eller nudler, det er smag og behag.

Velbekomme og god fornøjelse.