Jordbær m/hvid chokolade

og nøddecrumble

OK - man kan godt blive afhængig af dette.

nøddecrumble

4 personer:

75 g hvid chokolade

4 dl piskefløde

¼ tsk revet citronskal

Kom piskefløden op i en gryde og opvarm til ca. 30-35 grader. Tag gryden af varmen og hak den hvide chokolade groft og kom den ned i den varme mælk. Den smelter hurtigt. Tilsæt lidt revet citronskal – lidt eller meget som du har lyst til.

Nøddecrumble:

200 g blandede nødder, evt. grofthakket, kommes i et fad.

100 g flormelis og 0,5 dl æggehvide tilsættes og det hele røres godt sammen.

Kom det hele op på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ovnen ved 160 grader ca. 20 minutter.

Rør rundt i blandingen en gang imellem. Den er færdig når den er gylden og sprød.

1 bakken jordbær nippes for stilke og ligges i en skål. Drys lidt rørsukker på og lad det trække, rør en gang imellem, der kommer lidt lage fra jordbærrene, lidt sirupsagtigt, som smager himmelsk.  

Anret i dybe tallerkener med ”suppen” i bunden, jordbær og sprød nøddecrumble.

Hvis du har, så pynt med lidt spiselige blomster eller et blad citronmelisse.

Velbekomme!