Kold ærtesuppe m/brus

og hvidløgscreme, rigtig sommermad uhmmm

Ærtesuppe m/rejer og brus

Vel nok den nemmeste forret du kan lave, og smagen er af sommer, virkelig dejlig.

4 personer

10 g smør eller neutral kokosolie

1 grofthakket zittauerløg

¾ l grønsagsbouillon (gerne Knorr Du chef)

400-500 g grønne frosne ærter

1 tsk groft salt

Friskkværnet citronpeber

2 spsk sojasauce Kikkoman Teriyaki

1 moden avocado i mindre stykker

Hvidløgscreme:

2 dl Cheasy fraiche 5%

2 små knuste fed hvidløg

¼ tsk groft salt

1 spsk sojasauce Kikkoman Teriyaki

Friskkværnet peber

Pynt og servering:

Ærter - lidt drys af purløg

2-3 dl danskvand m/brus og citrus

Ca. 300 g store rejer hvis du kan få det, ellers frosne eller afdryppede rejer i lage

Lad fedtstoffet smelte i en gryde. Svits løgene i ca. 1 minut. Tilsæt ærter, bouillon, salt og citronpeber og bring suppen i kog uden låg. Kog den ved svag varme i ca. 5 minutter.

Kom avocadoen i et blenderglas sammen med 1/3 af suppen og blend det ca. 40 sek. Blend resten af suppen og hæld det hele sammen i en skål. Stil suppen til afkøling mindst 4 timer.

Du kan også bruge en helt almindelig stavblender.

Rør imens fraichen sammen med hvidløg, salt og peber. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til.

Ved serveringen røres danskvand i suppen og retten pyntes med rejer og hvidløgscreme og drys af purløg.

I stedet for rejer, kan du riste spansk skinke og ”knuse” ud over suppen og drysse med ristede græskarkerner, også lækkert.

Gød fornøjelse og velbekomme.