Ovnstegt kylling

kraftig smag Uhmmm

med teriyaki sauce/bacon, løg og svampe

4 personer

1 hel kylling ca. 1400 gram

150 g bacon i tern

150 g små skalotteløg

3-4 kviste timian

500 g svampe, gerne forskellige

1 dl Kikkoman teriyaki sauce

¼ dl olivenolie

Friskkværnet peber

Hakket persille

Tilbehør: kartofler eller brød

Rens kyllingen, og dup den tør. Krydr den indvendig med peber, og læg den i et ovnfast fad. Kan også parteres, så er du fri for at stå og brænde dig på en varm kylling.

Sæt kyllingen i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

Læg bacon, pillede skalotteløg, timian samt rengjorte svampe, skåret i mindre stykker, rundt om.

Hæld teriyaki sauce og olie over, krydr med peber, sæt kyllingen tilbage i ovnen i ca. 30-40 minutter, til den er gennemstegt.

Når du bruger teriyaki sauce behøver du ikke bruge salt, men jeg brugte dog lidt.