Hjemmelavet tomatketchup

tomatketchup

inspireret af Claus Meyer

1 løg
1 hvidløg
1 spsk. olivenolie
40 g rørsukker
1 stjerneanis
1 tsk. karry
havsalt og friskkværnet peber
500 g tomater
½ dl æbleeddike

1 æble

½ rød peberfrugt

Lidt fennikelfrø (kan udelades)

 

Hjemmelavet tomatketchup
Skræl og snit løg og hvidløg – du behøver ikke at bekymre dig om hvor fint, da ketchuppen skal blendes til sidst. Sauter løgene let i olivenolie. Tilsæt sukker, stjerneanis, karry, salt og peber, og lad løgene karamellisere i sukkeret. Skær tomaterne i grove tern, og kom dem ned til løgene i gryden sammen med eddike. Lad det hele koge ved svag varme i ca. 45 minutter, til du har en tæt kompot. Blend tomatkompotten til en glat puré, og sigt den igennem en fintmasket sigte (brug evt. en ske til at mase puréen igennem med). Hæld ketchuppen i en skål, og afkøl den.