Tigerrejer og mango

4 personer:

320 g perlespelt (ca. 4 dl)

4 dl vand

1 tsk groft salt

2 spsk. rapsolie

300 g pillede rå tigerrejer

3 rødløg i tynde både (ca. 200 g)

300 g frosne grønne bønner

1 mangofrugt i tern (ca. 200 g)

1 spsk. finthakket rød chilipeber

1 spsk. fintrevet frisk ingefær

1 12 tsk groft salt

1 Knorr grønsag ”Du chef”

14 liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes

Tilbehør

1 limefrugt i halve både

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Lad imens en wok eller dyb pande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom halvdelen af fedtstoffet i og steg rejerne i ca. 1 min. Tag dem op. Tilsæt resten af fedtstoffet og svits løg og bønner i ca. 1 min. Kom rejerne tilbage i wokken sammen med mango, chili, ingefær og salt. Tilsæt fløden og varm retten godt igennem, under omrøring, og smag til.

Kom wokret og speltkerner i skåle og pynt med lime både. Server straks.

Tips.

I stedet for perlespelt smager det godt med ris eller nudler. I stedet for frosne bønner kan du bruge friske bønner - overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 3-4 min. inden brug. Styr selv styrken på chilien ved at enten bibeholde kerner og vægge for høj styrke eller undlade nævnte for en mere mild styrke.