Slikporer med vinaigrette

fine porrer

rejer, vagtelæg og rugbrødsflager

skønt med nye porrer

6 personer:

12 vagtelæg, 6 mellemstore porrer, 6 siver rugbrød, 25 g smør, 600 g rejer, 1 bakke karse

Vinaigrette:

2 spsk. hvidvinseddike, 2 tsk. dijonsennep, 6 spsk. olivenolie, salt og peber

Læg forsigtigt vagtelæggene i kogende vand og kog dem i 4 minutter. Hæld koldt vand over,  og pil dem, når de skal anrettes. Rør dernæst ingredienserne til vinaigretten sammen. Smag til med salt og peber, og stil til side.

Skær den grønne top og roden af porrerne. Skær hver porre igennem på langs, og skyl dem omhyggeligt. Skær dem derefter over på midten, og damp dem i let saltet, kogende vand i 5 minutter. Tag dem op af vandet med en hulske, læg dem i et rent viskestykke, så det overflødende vand kan løbe af, og de holdes varme.

Skær rugbrødet i små terninger, og rist dem sprøde i smør på en pande. Pil vagtelæggene, og skær dem i halve. Anret porrerne på en tallerken, og dryp med vinaigrette. Læg rejer på, drys med rugbrødsflager, og fordel æggene.

Drys til sidst med karse.

Moderne mormormad, UHMMM