Porchetta m/pasta

Sprød og lækker

Porchetta

Denne bliver stegt på/i grillen

En langtidsstegt porchetta i ovnen er et absolut hit herhjemme, og her skærtorsdag skal det ene hold børn og børnebørn beværtes med en dejlig økologisk basse, som min slagter har tilberedt for mig, med hvidløg og persille, lige til at komme i ovnen ved 180 grader i 2,5 time (eller mere men så skal den ned på 150 grader)                       

Du kan bestille et slag hos slagteren og selv krydre det, det er nok der den store fornøjelse ligger, men jeg valgte den nemme løsning, det skal der også være plads til en gang imellem.

Selve tilberedningen af porchettaen kan du finde på Youtube.dk, derfor får du kun opskriften på pasta tilbehøret her.

Et slag på 2 kg er nok til 4-6 personer.

Tilbehør:

Frisk pasta til det antal personer der kommer

200 g bacon

500 g champignon

3 bundter forårsløg

1 glas grønne eller sorte oliven

Lidt Philadelfia naturel

Lidt madlavningsfløde

Ovnbagte tomater

Rucola

Flager af parmesan

Du kan starte fra formiddagen med at svitse bacon i fine strimler eller tern. Tag dem op og lad dem køle på lidt køkkenrulle.

Skær champignon i kvarte og svits ved god varme sammen med fint snittet forårsløg.

Kom derefter oliven, Philadelfia naturel og fløde ved, så der er lidt væde, når du skal vende det sammen med pastaen. Nu kan du lade det hele stå til du går i gang med at koge pastaen lige inden serveringen.

Tænd for tilbehøret så det er varmt. Kog pastaen som anvist på emballagen. Når pastaen er færdig dryppes den godt af i en sigte og vendes i ”saucen” med frisk rucola.

Pynt med ovnbagte tomater og server til porchettaen. Drys gerne flager af parmesan over.

NB! Hvis du vil have en sprød svær, kan du skrue op for fuld varme og eventuelt sætte ovnen på grill i nogle minutter, indtil sværen begynder at boble op og blive sprød.