Æbleflæsk, gammeldags

Når de dejlige Belle de Boskoop er fremme i butikkerne, eller du kan rede dem på anden vis, er det bare med at komme i gang med at lave en rigtig gammeldags æbleflæsk. Du kan sagtens bruge slices bacon, men slagterens hjemmerøgede bacon er at foretrække. Fersk stegeflæsk kan også anvendes hvis du ikke bryder dig om bacon.

 

2-4 personer.

500 g Belle de Boskoop

1 løg i skiver

Frisk timian

Sukker/farin efter smag

½ tsk. salt

Bacon

Baconen skæres i tynde skiver og steges sprøde på begge sider. Jeg lavede 12 stk. til os to.

Tag flæsket af panden og læg det på fedtsugende papir og hold det lunt.

Steg æblebådene og løget i lidt af fedtstoffet fra panden. Drys med sukker/ farin, frisk timian og lidt salt efter smag.

Læg låg på, så æblerne kan dampe igennem, og vend forsigtigt et par gange.

Anret æblerne i et fad garneret med de sprøde stykker flæsk, og spis rugbrød til, en herlig vinterspise.