Beurre Noisette

Her brugt som tilbehør

Brunet smør

Jeg brugte det ud over fine hvide asparges fra Odsherred.

150 gram smør (de fleste ville nok bruge usaltet smør, men jeg brugte altså almindeligt saltet her)

1 finthakket skalotteløg

1 lille håndfuld finthakkede mandler/nødder

1 stjerneanis

evt. lidt revet appelsinskal

Parmesan, revet eller i tynde flager (fra et helt stykke ost) kan selvfølgelig udelades.

Smelt smørret langsomt i en tykbundet gryde. Skru op for varmen, når det er smeltet og brun det godt af. Det må ikke blive brændt. Skru ned og tilsæt det meget finthakkede løg, mandlerne og evt. lidt fintreven appelsinskal. Stjerne anissen skal også med ned i gryden nu, men tages op igen inden servering. Den er kun med til lige at forstærke løgets smag og sødme. Dryp smørret gavmildt ud over aspargeserne, din hvide fisk eller dine ravioli, eller hvad du ellers har lyst til:-) Slut af med et godt riv parmesanost.