Mørbrad i grov sennepssauce

Denne opskrift har jeg fra kok Carsten Kyster der laver opskrifter til Super Brugsen. Velsmagende og dejlig ret, også fin som gæstemad. Kan laves i forvejen, vent da med at putte squash i lige inden serveringen, ellers bliver den blød.

4 personer.

500 g svinemørbrad

400 g svampe

2 løg ca. 100 g

2 fed hvidløg

1 spsk. olie

2 spsk. grov sennep

1 spsk. Dijon sennep

3-4 dl fløde 8% (eller 38%)

250 g squash

½ bundt basilikum

Salt og peber

Skær mørbraden ud i små bøffer i ca. 8-12 stk. eller i strimler. Krydr godt med salt og peber og steg dem hårdt af på en varm pande i 1 spsk. olie i 1 minut på hver side og tag dem af panden.

Rens svampene og skær dem i mindre stykker.

Snit løg og hvidløg fint og steg det af på en pande i olie sammen med svampene i 3-4 minutter.

Tilsæt sennep og steg det godt igennem i ca. 2 minutter. Tilsæt fløde og lad det simre i 5-6 minutter, smag til med salt og peber.

Hak basilikum groft, halver squash og skær den i skiver og vend det i saucen sammen med kødet.

Lad det hele simre ganske lidt i saucen inden anretning.

Anret mørbraden med svampe, sennepssauce og aspargeskartofler, serveres med asier eller drueagurker. Gerne frisk drys af basilikum eller persille.