KALVE Rillettes

En rigtig delikatesse denne herlige smørbare "sylte" krydret med laurbærblade, salvie og nellike. Rilletten har store chancer for at blive fast inventar på julebordet, når man først har serveret den én gang.

6 persone:

1 kg kalvecuvette

50 g bacon i små tern

300 g nakkefilet af svinekød

150 g smør

2 laurbærblade

4 friske salvieblade

4-6 stk sorte peberkorn

1 løg

2 hele nelliker

1 tsk. salt

evt. 1 stk. Fond Knorr "Du Chef" okse eller grønsag

stegesky fra kødet og evt. vand, ca. ½ liter i alt

Tilbehør

Æble m/honning og rosmarin, se under tilbehør småt og godt.

eller den traditionelle cornichoner og ristet rugbrød, og så selvfølgelig en øl og et par snapse til at tage den fede smag Cool

Skær kødet i store tern og smørret i skiver. Læg først smør og derpå kød i en stegegryde. Tilsæt laurbærblade, salvieblade, krydderier og vand. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 2½ time eller til kødet er meget mørt. Rør af og til.

Tag kødet op og fjern eventuelle krydderier som følger med. Si skyen og kom den tilbage i gryden sammen med 1 spsk cognac og evt. fond hvis der skal være lidt mere smag. Bring skyen i kog og kog den ved svag varme og under låg et kort øjeblik. Riv kødet til fine trevler - med to gafler, eller brug en kartoffelmosstøder. Vend kødet ned i skyen og kom blandingen i en skål (ca. 1 liter) eller små skåle. Stil den tildækkede rillettes i køleskabet i ca. 1 døgn. (derefter fryses hvis den ikke skal serveres med det samme)

Tag den kolde rillettes ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Tips

Rillettes kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i yderligere ca. 2 døgn. Server den til julefrokosten som en anderledes sylte, eller når du bare er sulten for sjov og trænger til lidt lækkert.