Kærnemælkscreme m/jordbær og rabarber

4 personer.

400 g rabarber

4 spsk. sukker

200 g jordbær

Frisk mynte

Kærnemælkscreme:

1 vaniljestang

2-3 spsk. sukker

2½ dl piskefløde

2 blade husblas

2 dl kærnemælk

Lakrids-crunch:

10-12 kammerjunker

2 tsk. lakridspulver

Kærnemælkscreme: Blend vaniljestangen med sukker i en minihakker til fint pulver. Bring langsomt fløde og vaniljesukker i kog i en gryde, og småkog i 10-15 minutter.

Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter, og smelt den herefter i den varme fløde. Afkøl fløden let, og rør kærnemælk i, mens den stadig er lun. Smag til med sukker. Sæt cremen på køl i mindst 4 timer. Kan laves dagen før.

Rens rabarberstilkene, og skær dem i stykker på 3 cm. Vend dem med sukker i et ovnfad. Bag dem møre i en 140 grader varm ovn i 15 minutter. Afkøl.

Rens jordbærrene, skær dem i mindre stykker, og vend dem med de afkølede rabarber.

Lakrids-crunch: Knus kammerjunkerne groft, og bland dem med lakridspulver.

Pisk den kolde kærnemælkscreme igennem, så den bliver let cremet. Anret den i 4 dybe tallerkener eller glas, og drys med lakridscrunch. Servér med jordbær-rabarber-blandingen og mynteblade.

NB! I stedet for en vaniljestang kan du bruge vaniljepulver, det gør det nemmere.

Du kan også "nøjes" med at servere jordbær og blåbær, der har ligget i lime/honning lage til, se billed.